Speel Padel in Kuurne bij Leiemeers

Onze padel terreinen zijn open. Speel gratis t.e.m. zo 2 juni. Bel of mail om te reserveren naar Christ.

Padel is een nieuwe racketsport die elementen uit tennis als uit squash combineert. Het wordt gespeeld op een rechthoekige baan van 20 bij 10 meter die omgeven is door glazen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de glazen wanden. Daardoor blijven rally’s langer en verhoogt dit het spelplezier. Bij Padel is techniek en strategie belangrijker dan kracht. Daardoor is Padel toegankelijk voor alle leeftijden en is het erg aantrekkelijk door zijn fun-gehalte. De ideale sport om te spelen met familie, vrienden en collega’s. Hier in Kuurne, bij Leiemeers hebben we 2 Padelbanen ter beschikking. Padelraket en -ballen in bruikleen.

Vanaf 3 juni 2019, reserveer uw Padelbaan via www.tennisvlaanderen.be.

Spelverloop

Puntentelling

De puntentelling is identiek zoals in tennis.

Spelverloop

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenspelers gespeeld worden. De bal moet eerst botsen op de grond voor hij één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenspelers te beletten de bal terug te slaan. Spelers mogen de bal onmiddellijk met volley spelen of na de bots spelen. Na de bots mag de bal eerst om het even welke wand raken alvorens hij wordt teruggespeeld. De speler mag ook met behulp van de wand (niet de metalen structuur) de bal terugspelen naar de andere speelhelft.

Opslag

De opslag gebeurt altijd onderhands nadat men de bal één keer laat botsen achter de servicelijn. De bal moet steeds lager dan heuphoogte geraakt worden. De bal moet zoals bij tennis steeds diagonaal gespeeld worden. De serveerder moet met één voet op de grond blijven staan. Die voet mag hierbij de servicelijn niet overschrijden of raken. De bal moet rechtstreeks landen in het servicevak van de tegenspelers en mag daarna de metalen structuur niet raken, het glas of de muur wel. Net zoals bij tennis krijgt men 2 pogingen. Als de bal bij een opslag het net raakt en daarna in het servicevak van de tegenspelers landt zonder de metalen structuur te raken voor de tweede bots, geldt dit niet als een poging, maar wordt de opslag opnieuw gespeeld. De ontvanger mag kiezen of hij de bal terugspeelt voor of nadat deze eventueel de zij- of achterwand raakt. Na de opslag zijn de lijnen van geen belang meer.

www.leiemeersindoor.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.