Speel Padel in Kuurne bij Leiemeers

Padel is een nieuwe racketsport die elementen uit tennis als uit squash combineert. Het wordt gespeeld op een rechthoekige baan van 20 bij 10 meter die omgeven is door glazen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de glazen wanden. Daardoor blijven rally’s langer en verhoogt dit het spelplezier. Bij Padel is techniek en strategie belangrijker dan kracht. Daardoor is Padel toegankelijk voor alle leeftijden en is het erg aantrekkelijk door zijn fun-gehalte. De ideale sport om te spelen met familie, vrienden en collega’s. Hier in Kuurne, bij Leiemeers hebben we 2 Padelbanen ter beschikking. Padelraket en -ballen in bruikleen.

Reserveer uw Padelbaan via www.tennisvlaanderen.be.

Je wenst te spelen als gastlid op onze club?

Om te kunnen spelen als gastlid op onze club dien je eerst een account aan te maken op de website van tennisvlaanderen.be. Nadat je je succesvol geregistreerd hebt, zal je naam verschijnen in de lijst van ons reservatiesysteem. Ben je reeds lid van een andere club, dan is het niet nodig om je nogmaals te registreren. Je kan je naam steeds toevoegen wanneer je een terrein wenste te reserveren!

Spelverloop

Puntentelling

De puntentelling is identiek zoals in tennis.

Spelverloop

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenspelers gespeeld worden. De bal moet eerst botsen op de grond voor hij één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenspelers te beletten de bal terug te slaan. Spelers mogen de bal onmiddellijk met volley spelen of na de bots spelen. Na de bots mag de bal eerst om het even welke wand raken alvorens hij wordt teruggespeeld. De speler mag ook met behulp van de wand (niet de metalen structuur) de bal terugspelen naar de andere speelhelft.

Opslag

De opslag gebeurt altijd onderhands nadat men de bal één keer laat botsen achter de servicelijn. De bal moet steeds lager dan heuphoogte geraakt worden. De bal moet zoals bij tennis steeds diagonaal gespeeld worden. De serveerder moet met één voet op de grond blijven staan. Die voet mag hierbij de servicelijn niet overschrijden of raken. De bal moet rechtstreeks landen in het servicevak van de tegenspelers en mag daarna de metalen structuur niet raken, het glas of de muur wel. Net zoals bij tennis krijgt men 2 pogingen. Als de bal bij een opslag het net raakt en daarna in het servicevak van de tegenspelers landt zonder de metalen structuur te raken voor de tweede bots, geldt dit niet als een poging, maar wordt de opslag opnieuw gespeeld. De ontvanger mag kiezen of hij de bal terugspeelt voor of nadat deze eventueel de zij- of achterwand raakt. Na de opslag zijn de lijnen van geen belang meer.

www.leiemeersindoor.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.